24 maart 2016

Waarom ook jouw website met "https" moet beginnen


Alle gegevens die het internet overgaan, kunnen door kwaadwillenden worden onderschept. Ook de gegevens die bezoekers van jouw website versturen. Of het wachtwoord dat je invoert om in te loggen op je beheerpagina.

Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen door al het verkeer van en naar je website via SSL te laten verlopen. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een protocol dat gegevensuitwisseling op internet kan versleutelen.

Een website die beschermd is door SSL is eenvoudig te herkennen: het adres begint met "https" en in de adresbalk van je browser staat een afbeelding van een hangslotje.

Waarom zou jouw website ook via SSL moeten lopen? Een aantal redenen:

ssl
  1. Omdat het moet: volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens dien je de persoonlijke gegevens van de bezoekers van je website te beveiligen. Bijvoorbeeld de adresgegevens van klanten van je webwinkel.
  2. Omdat Google: websites die niet goed beveiligd zijn, scoren minder hoog in de resultaten van zoekmachines.
  3. Voor je uitstraling: een website met een hangslotje maakt een betrouwbare indruk op de bezoekers.
  4. Voor je eigen gemoedsrust: als jij inlogt op de beheerpagina van je website, wil je dat je wachtwoord versleuteld verzonden wordt.

Wat moet je doen om jouw website te beschermen met SSL?
Neem contact op met je webhoster. Die kan je vertellen of SSL mogelijk is in jouw contract. Meestal kan dit wel, tegen een meerprijs. Maar dan ben je er nog niet: je website moet onder de motorkap aangepast worden om ervoor te zorgen dat al het verkeer nu ook daadwerkelijk via SSL gaat.

Natuurlijk kan Dijkema design dit ook voor je regelen. Voor €50 per jaar wordt je website veilig gehost door Dijkema design. Dat is inclusief SSL, .nl-domeinnaam en e-mailadressen. Meer weten? Neem contact op!